Sieraden

Sieraden

In de werkplaats Sieraden is er ruimte voor het prachtige ambacht edelsmeden. Maar ook andere technieken zijn hier mogelijk, zoals het werken met leer, het recyclen van oude sieraden of het experimenteren met versieringstechnieken. Neem je eigen materialen, gereedschappen en ideeën mee en ontdek wat er allemaal mogelijk is. 

In de ruime werkplaats zijn 8 werkplekken, ingericht met met zaagbeugel, tangen, vijl, schuifmaat, ring- en zetkasttriboulet, diverse hamers en soldeergereedschappen. De werkplekken zijn ook voorzien van elektriciteit.
Verder is er in de werkplaats: polijstmachine, ultrasoon, trommelpolijstmachine, ringoprekker/stuiker, plaatwals, 2x hangmotor, kolomboormachine, trekijzers, armbandtriboulet, diverse vormgereedschappen (anken en ponsen) en verschillende handgereedschappen.
Om in de werkplaats Sieraden aan de slag te gaan, moet je ervaring hebben met de technieken waarmee je gaat werken. Voor het edelsmeden moet de basiscursus gevolgd zijn, of moet je voldoende ervaring hebben. Het zijn de vak-vrijwilligers die dit beoordelen, zodat iedereen veilig kan werken. 

Openingstijden:

* Maandag tussen 9.30 - 16.30 uur
* Dinsdag tussen 9.30 - 13.00 uur
* Woensdag tussen 9.30 - 16.30 uur
* Donderdag tussen 9.30 - 16.30 uur
* Vrijdag tussen 9.30 - 16.30 uur.

Indien er een cursus is, kun je niet vrij werken. Zie hiervoor het cursusrooster.

Indien u een Sieraden cursus wilt volgen: Klikt u hier.