Keramiek

Keramiek

Mededeling 4 maart 2024

Vanwege grote belangstelling voor de keramiekwerkplaats is er vanaf heden een opname-stop voor mensen van buitenaf. Indien er weer ruimte is om open te gaan, vermelden we dat hier. Cursisten die bij ons een basis-cursus doen, kunnen uiteraard wel gebruik maken van de werkplaats.

Kommen, kruiken, beelden, sculpturen; met je handen in de klei, of om de klei heen op de draaitafel. Beide zijn mogelijk op de werkplaats keramiek. Er staan meerdere draaitafels en er is een grote werkruimte voor handwerk. Er kan gewerkt worden aan eigen werkstukken en werk dat in de werkplaats wordt gemaat, kan daar ook worden gebakken. Neem je eigen klei, ideeën en inspiratie mee en ontdek wat er allemaal kan.

Om in de werkplaats Keramiek aan de slag te gaan, is het nodig dat je eerst een basiscursus volgt of voldoende ervaring hebt. Het zijn de vak-vrijwilligers die dit beoordelen en die zorgdragen voor de dagelijkse gang van zaken op de werkplaats. Tijdens het werken kun je gebruik maken van apparatuur, gereedschap, werktafels en (droog)kasten.

De werkplaats heeft  drie ovens voor biscuit en glazuur: grote oven: 60x60x75 max. 1250 graden; kleine oven 45x66 max 1150 graden; minioven 38x40 1220 graden)
Verdere inventaris: 5 elektrische draaischijven, spuit/glazuurinstallatie, kleiwals, extruder, fohn. Er is incidenteel een mogelijkheid tot rakustoken.
Voor het gebruik van de ovens betaal je een bedrag voor de stookkosten.

NB. Van de ovens kan alleen gebruik worden gemaakt indien het werk ook in de werkplaats is gemaakt. 

In de werkplaats is altijd een vrijwilliger aanwezig voor hulp en advies.
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur.
Tijdens de cursussen is de werkplaats gesloten.

Zie Keramiekcursussen – Buurtwerkplaatsen voor het actuele cursusrooster.

 

 

Indien u een Keramiek cursus wilt volgen: Klikt u hier.