Glas Fusing

Glas Fusing

Glassmelten is één van de vele glastechnieken die er bestaan. Bij het glassmelten, waar de werkplaats Glas Fusie voor is ingericht, tover je glazen (gebruiks)voorwerpen met behulp van een oven om tot kunstwerken, of tot andere, nieuwe objecten. Een spannende en uitdagende techniek met glanzende resultaten, waarbij het resultaat altijd een samenwerking is tussen jouw ideeën, de mogelijkheden en eigenzinnigheid van het glas en de oven. Ervaring of het gevolgd hebben van de basiscursus is een voorwaarde om in de werkplaats aan de slag te gaan. Het zijn de aanwezige vak-vrijwilligers die dit beoordelen. 

In de werkplaats Glas Fusie is het omwille van de veiligheid verplicht om met dichte schoenen en bedekte benen te werken.

Tijdens het werken kun je gebruik maken van de werkbanken, het gereedschap en de oven. Wel moet je zelf het glas en eventuele andere materialen meenemen waarmee je wilt werken. Deze worden niet in de werkplaats verkocht. 
In de werkplaats is een vrijwilliger aanwezig tussen 10.00 - 15.00 uur voor hulp en advies.                                                                                                                                 Gebruik van de oven wordt gedaan in overleg met de vrijwilliger.
Openingstijden: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 9.00 – 16.00 uur.
Tijdens de cursussen is de werkplaats gesloten.

Indien u een Glas Fusing cursus wilt volgen: Klikt u hier.