Aan de slag

Aan de slag

Openingstijden
De Buurtwerkplaatsen zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur.
Per werkplaats kunnen de tijden iets afwijken. Kijk hier voor de actuele informatie of informeer bij de balie.

Aanmelding lidmaatschap
Om een lidmaatschap af te sluiten is het nodig om eerst kennis te maken met onze werkplaatsen. Afhankelijk van je ervaring kun je direct aan de slag in de werkplaatsen, of vragen we je eerst een cursus te doen om met de materialen en gereedschappen aan de slag te gaan. Het zijn onze vak-vrijwilligers die dit beoordelen. Een lidmaatschap kan om deze reden dan ook niet online worden aangeschaft.

Gereedschap en ovens
De gereedschappen en ovens staan allemaal tot je beschikking op de werkplaatsen als je hier met je projecten bezig bent. Slechts gebruik maken van de ovens of gereedschappen zonder hier ook vrij te werken, is niet mogelijk.

De werkplaatsen
Je deelt de werkplaats met anderen. Je kunt je door hun werk en kennis laten inspireren en toch in rust zelf werken. Op iedere werkplaats zijn vak-vrijwilligers aanwezig die de veiligheid, de sfeer en het vakwerk onder hun hoede hebben. Zij kunnen je altijd bijstaan met hun expertise op het gebied van kennis, vaardigheden en veiligheid.

Veiligheidsvoorschriften
Iedere werkplaats kent zijn eigen veiligheidsvoorschriften. Voor de werkplaatsen hout, metaal en lassen zijn veiligheidsschoenen en lange broeken verplicht.
Werkschoenen zijn eventueel te leen bij de balie, mocht je deze niet hebben of vergeten zijn. In de glaswerkplaatsen mag niet met open schoenen gewerkt worden.
Op iedere werkplaats wordt toegezien op de op die werkplaats geldende regels. Gezamenlijk creƫren we zo een veilig en voor iedereen prettig werkklimaat.