FAQ

FAQ Werkplaatsen

Kan ik gebruik maken van de werkplaatsen als ik geen cursus bij jullie heb gedaan?
Indien je ervaring hebt met het ambacht, wordt door onze vak-vrijwilligers gekeken of je zelfstandig in de werkplaats aan de slag kunt zonder cursus. Zij nemen het besluit hierover op basis van je ervaring.

Hoe kan ik lid worden van de Buurtwerkplaatsen?
Bij de aanschaf van een cursus wordt je automatisch ook lid voor drie maanden. Als je geen cursus volgt, kun je een lidmaatschap aanschaffen bij de balie van de Buurtwerkplaatsen. Bij de balie kun je ook je lidmaatschap verlengen.

Moet ik een afspraak maken om kennis te maken met een werkplaats?
Je kunt altijd binnenlopen om kennis te maken, behalve als er cursussen worden gegeven. Dit staat per werkplaats op de deur aangegeven, of is hier te zien. Voor een beoordeling of je aan de slag kunt in een werkplaats, kan het maken van een afspraak handig zijn omdat er soms geen vak-vrijwilliger aanwezig is.

Is het mogelijk om gebruik te maken van ovens en/of andere werkplaatsvoorzieningen als ik geen lid ben?
Nee, alle werkplaatsvoorzieningen zijn alleen te gebruiken door leden en voor de werkzaamheden die op de Buurtwerkplaatsen worden uitgevoerd.

Moet ik mijn eigen materialen en/of gereedschap meenemen als ik gebruik maak van de werkplaats?
Gereedschap is voorhanden op alle werkplaatsen. Materiaal moet je wel zelf meenemen.

Kan ik benodigdheden aanschaffen op de buurtwerkplaatsen?
In sommige werkplaatsen is het mogelijk kleine dingen aan te schaffen die tijdens het werk op de werkplaatsen nodig zijn. Je kunt je hier op de werkplaatsen over laten informeren.

Is er mogelijkheid mijn spullen op te slaan gedurende mijn werkzaamheden op de Buurtwerkplaatsen?
Iedere werkplaats biedt hier enige ruimte toe, maar dit is beperkt en  afhankelijk van de grootte van je werk en hoeveel gebruik je maakt van de werkplaats. De vak-vrijwilligers wijzen plek toe, indien deze ruimte beschikbaar is.

Wat gebeurt er met opgeslagen materiaal/werk als ik niet meer kom?
Als je 3 maanden na afloop van je lidmaatschap nog opslagruimte in gebruik hebt, dan nemen we contact met je op met de vraag je spullen op te halen. Indien we geen correcte contactgegevens hebben of er geen reactie volgt, dan worden de spullen ingezet voor algemeen gebruik. 

Zijn jullie ook in de avonden en/of het weekend geopend?
Momenteel zijn wij geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

FAQ Cursussen

Kan iedereen deelnemen aan jullie cursussen?
Onze cursussen zijn gericht op het leren werken op onze werkplaatsen. Als je hier interesse in hebt, kan iedere volwassene (18 en ouder) zich inschrijven voor de cursussen.

Hoe en wanneer kan ik mij inschrijven voor de cursussen?
Inschrijven kan online op onze website of aan de balie van de Buurtwerkplaatsen. De cursussen komen op 1 december en 1 juli online.

Hoe kan ik aan informatie komen over aankomende cursussen?
Er zijn twee cursusseizoenen per jaar. Het voor- en najaars-seizoen. Het aanbod komt op 1 december en 1 juli online.

Kan ik vooraf een plek voor een cursus reserveren?
Nee, er zijn geen reserveringslijsten voor cursussen. Op 1 juli en 1 december kan er worden ingeschreven.

Hoe kan ik aan informatie komen over aankomende cursussen?
Op de website staan onze vaste cursussen, deze cursussen komen (bijna) ieder cursusseizoen terug.

Wat zijn jullie annuleringsvoorwaarden bij het afzeggen van cursussen?
Cursussen kunnen tot twee maanden van te voren kosteloos worden afgezegd. Start de cursus binnen twee maanden, dan proberen wij de plek aan een ander te geven. Indien dit lukt, krijg je het volledige bedrag teruggestort. Als het niet lukt de plek op te vullen, dan is teruggave van het betaalde cursusgeld niet mogelijk.

Als ik niet kan deelnemen aan een gekochte cursus, mag ik deze dan volgend seizoen doen?
Niet op basis van je huidige cursus-inschrijving. Deze komt te vervallen zodra de cursus voorbij is. Uiteraard kan opnieuw een cursus aanschaffen altijd.

Are courses available in English?
All our courses are in Dutch. Our teachers, although helpful, are not required to translate. Switching to English is not an option when the participation becomes difficult because of language-comprehension.