Zeefdrukken

Zeefdrukken

In deze cursus leer je de basisprincipes van de zeefdruktechniek en wordt er gewerkt met papiersjablonen en met fotochemische sjablonen. Binnen de cursus werk je met een eigen ontwerp, of een afbeelding die waar jij graag mee aan de slag wilt. Voor de cursus van start gaat kun je alvast kijken welk (eigen) ontwerp of welke afbeelding je wilt gaan gebruiken. Een klein inkijkje in het zeefdrukproces waar deze cursus je in meeneemt: het zeefdrukraam wordt voorzien van een lichtgevoelige laag die door middel van een positieffilm belicht wordt. De op het positief aanwezige donkere vlakken worden bij het ontwikkelen weggewassen zodat er doorlatende plekken op het zeefdrukraam ontstaan. Hier wordt vervolgens de inkt doorheen gedrukt waardoor de zeefdruk ontstaat. Het resultaat is een eigen gezeefdrukt ontwerp. Naast de ambachtelijke techniek van het zeefdrukken is er binnen de cursus ook aandacht voor het goed houden van de materialen en gereedschappen, zodat het hele zeefdrukproces na de cursus zelfstandig kan worden uitgevoerd. 

Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Je kunt werken met één of meerdere kleuren, tot maximaal een 4-kleurendruk.

Na het volgen van de cursus heb je voldoende kennis en vaardigheden in de vingers om verder te werken in de werkplaats Zeefdruk en heb je een stevige basis om je verder te ontwikkelen en het ambacht uit te oefenen. Met het lidmaatschap heb je vrije toegang tot de werkplaats om hier verder mee aan de slag te gaan. 

Cursusinfo
Waar Zeefdrukken
Docent Kate Wilkinson
Wanneer 1 september t/m 13 oktober
Tijd 09:30 - 12:30
Aantal lessen 7
Open plaatsen vol
Prijs € 110,-

De genoemde cursuskosten zijn exclusief verplicht lidmaatschap van € 22,- per persoon per kwartaal.

 

De cursus Zeefdrukken begint vanaf 1 september 2022 en eindigt op 13 oktober 2022. De cursussen zijn elke donderdag om 09:30 tot en met 12:30.

Deze cursus is helaas vol of al gestart. Daarom kan je helaas niet inschrijven.