Glass Eye voor Glas-in-Lood en Tiffany

Glass Eye voor Glas-in-Lood en Tiffany

Cursus Glass Eye

Docent: Désirée Dreissen

Glass Eye 2000 is een software tekenprogramma met ook een 3D functionaliteit dat speciaal ontwikkeld is om glas in lood patronen en Tiffany ontwerpen te tekenen en/of te bewerken. In deze cursus leer je het hele programma zodat je daarna een goede werktekening als onderlegger hebt om in glas in lood of Tiffany te maken. Ontwerpen op de computer bespaart veel tijd en met een goede beheersing van het programma is veel mogelijk. Het programma wordt duidelijk uitgelegd met een beamer.  

De mogelijkheden van Glass Eye zijn:

·  Glass Eye 2000 berekent de maten van alle vlakken van een tekening en nummert deze automatisch. Dit bespaart je veel tijd en rekenwerk als een glas in lood raam exacte afmetingen moet hebben b.v. voor in een sponning.

·  de ontwerptekening kan aangepast worden aan iedere gewenste afmeting en geheel of gedeeltelijk worden afgedrukt op ware grootte van A4 tot A0. Een uitgeknipte werktekening of delen daarvan kunnen als sjablonen worden gebruikt om het glas te snijden.

·  het programma berekent precies hoeveel loodprofielen, tin en glas van elke soort je nodig hebt en hoeveel dit kost.

·  je kunt snel zien wat het resultaat is van andere glassoorten, kleuren, lijnkeuze of loodprofielbreedte.

·  je kunt een afbeelding importeren, die overtrekken en/of veranderen voor een eigen patroon.

·  er is een bibliotheek met veel makkelijke en moeilijke patronen die je kunt gebruiken en kunt veranderen.

Voor Glass Eye zijn geen echte teken kwaliteiten nodig om een ontwerp te maken. Enige computervaardigheid en kennis van Windows is wel gewenst. Een op de cursus afgestemde handleiding dat als naslagwerk dient, is bij de prijs inbegrepen.

Cursusinfo
Waar Computers
Wanneer 26 maart t/m 23 april
Tijd 09:30 - 12:00
Aantal lessen 5
Open plaatsen 3
Prijs € 99,-

De genoemde cursuskosten zijn exclusief verplicht lidmaatschap van € 22,- per persoon per kwartaal.

 

De cursus Glass Eye voor Glas-in-Lood en Tiffany begint vanaf 26 maart 2021 en eindigt op 23 april 2021. De cursussen zijn elke vrijdag om 09:30 tot en met 12:00.

Annuleren