Glas in lood, alleen voor beginners

Glas in lood, alleen voor beginners

Cursus glas in lood 

Glas in lood ramen hebben iets magisch. De vormen en kleuren zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar geven ook een speciaal effect als de zon erdoor schijnt.  Je leert bij deze cursus de basisbeginselen van het glas in lood zetten, zodat je met vertrouwen zelfstandig door kan werken op de glaswerkplaats.

De technieken die voorbijkomen zijn o.a.: zelf ontwerpen, wat kan wel/niet met glas in lood, leren snijden, breken en schuren van glas (met water), norton bord gebruik, patroontekenen op glas, introductie gebruik patroonschaar, economisch werken met diverse glassoorten, informatie over de diverse soorten lood, berekenen benodigde hoeveelheid lood, lood strekken (wanneer wel/niet), mooi zetten van glas in lood, mooi regelmatig solderen en ook kitten. 

De cursus bestaat uit 6 lessen van 3 uur en is alleen voor beginners.
Heb je al eerder een cursus glas in lood gevolgd, dan kun je niet aan de cursus deelnemen.

Na het volgen van de cursus kun je met een lidmaatschap van 25 euro per 3 maanden zelfstandig in de glaswerkplaats van de buurtwerkplaatsen aan de slag en als nodig helpt de docente je nog wel een eindje op weg.

Wil je meer weten over het werk van de docente, Sodis Vita, of foto's zien van eerdere cursussen? Klik hier: https://sodisasodis.be

Cursusinfo
Waar Glas
Docent Sodis Vita
Wanneer 28 mei t/m 02 juli
Tijd 13:30 - 16:30
Aantal lessen 6
Open plaatsen vol
Prijs € 135,-

De genoemde cursuskosten zijn exclusief verplicht lidmaatschap van € 25,- per persoon per kwartaal.

 

De cursus Glas in lood, alleen voor beginners begint vanaf 28 mei 2024 en eindigt op 02 juli 2024. De cursussen zijn elke dinsdag om 13:30 tot en met 16:30.

Deze cursus is helaas vol of al gestart. Daarom kan je helaas niet inschrijven.