Glas fusie (smelten)

Glas fusie (smelten)

In deze cursus leer je elke les weer iets nieuws over wat je wel en wat je niet met glas kunt doen binnen het ambacht Glas Fusie. We beginnen met het doornemen van enkele basisregels en gaan we oefenen met het snijden en breken van glas. Vervolgens maken we een collage op draadglas.

Tijdens de cursus komt ook het snijden van glas volgens een zelfgemaakte tekening aan de orde waarna we het glas gaan beschilderen met kleurpigmenten. Daarnaast leer je technieken om je project te presenteren en gaan we aan de slag met het vormen van glas, het maken van reliëf in glas en tenslotte behandelen we de Triplo-techniek. Een week na afloop van de cursus, kun je ook je laatste werkstuk komen ophalen (dit wordt gesmolten na de laatste les).

Na het volgen van deze cursus kun je zelfstandig in de Glas Smeltwerkplaats aan de slag met je eigen project en materiaal.

Cursusinfo
Waar Glas Fusing
Docent Atelien van Tuijl
Wanneer 6 oktober t/m 10 november
Tijd 12:30 - 16:00
Aantal lessen 6
Open plaatsen vol
Prijs € 100,-

De genoemde cursuskosten zijn exclusief verplicht lidmaatschap van € 25,- per persoon per kwartaal.

 

De cursus Glas fusie (smelten) begint vanaf 6 oktober 2023 en eindigt op 10 november 2023. De cursussen zijn elke vrijdag om 12:30 tot en met 16:00.

Deze cursus is helaas vol of al gestart. Daarom kan je helaas niet inschrijven.