Glas fusie (smelten)

Glas fusie (smelten)

In deze cursus leer je elke les weer iets nieuws over wat je wel en wat je niet met glas kunt doen. We beginnen met het doornemen van enkele basisregels en gaan we oefenen met het snijden en breken van glas. Vervolgens maken we een collage op draadglas.

Tijdens de cursus komt ook het snijden van glas volgens een zelfgemaakte tekening aan de orde waarna we het glas gaan beschilderen met kleurpigmenten. Daarnaast leer je technieken om je project te presenteren en gaan we aan de slag met het vormen van glas, het maken van reliëf in glas en tenslotte behandelen we de Triplo-techniek. Een week na afloop van de cursus, kun je ook je laatste werkstuk komen ophalen (dit wordt gesmolten na de laatste les).

Na het volgen van de cursus heb je voldoende kennis en vaardigheden in de vingers om verder te werken in de werkplaats Glas Fusing en heb je een stevige basis om je verder te ontwikkelen en het ambacht uit te oefenen. Met het lidmaatschap heb je vrije toegang tot de werkplaats om hier verder mee aan de slag te gaan. 

Sieradenmakencursussen

Cursusinfo
Waar Glas Fusing
Docent Atelien van Tuijl
Wanneer 28 oktober t/m 02 december
Tijd 13:00 - 16:30
Aantal lessen 6
Open plaatsen vol
Prijs € 85,-

De genoemde cursuskosten zijn exclusief verplicht lidmaatschap van € 22,- per persoon per kwartaal.

 

De cursus Glas fusie (smelten) begint vanaf 28 oktober 2022 en eindigt op 02 december 2022. De cursussen zijn elke vrijdag om 13:00 tot en met 16:30.

Deze cursus is helaas vol of al gestart. Daarom kan je helaas niet inschrijven.