Edelsmeden

Edelsmeden

Altijd al sieraden willen maken zoals een goudsmid? Dan is hier je kans om een indruk te krijgen van dit mooie beroep en aan de slag te gaan om jouw eigen sieraden te maken. Gedurende de 6 lessen van 3 uur, met maximaal 5 medecursisten, leer je de basistechnieken. Aan bod komen het meten, zagen, vijlen, vormen, solderen en polijsten van metaal om zo sieraden te maken zoals ringen, armbanden, oorbellen, hangers en colliers. In de eerste 4 lessen maak je kennis met de basistechnieken aan de hand van de diverse bestaande ontwerpen en voorbeelden. In de laatste 2 lessen kun je een eigen ontwerp vorm gaan geven.

Doordat dit een beroep is dat met veel vallen en opstaan eigen gemaakt wordt, werken we in eerste instantie niet direct met goud (of zilver). Alle sieraden in deze cursus zullen dan ook uit alpaca (zilverkleurig), messing (goudkleurig) en/of koper vervaardigd worden. Indien je het in de laatste les(sen) aandurft om toch iets in zilver te maken, dan kan dit tegen kostprijs bij de docent gekocht worden.

Cursusinfo
Waar Sieraden Maken & 3d Printen
Wanneer 20 januari t/m 24 februari
Tijd 09:30 - 12:30
Aantal lessen 6
Open plaatsen vol
Prijs € 112,-

De genoemde cursuskosten zijn exclusief verplicht lidmaatschap van € 22,- per persoon per kwartaal.

 

De cursus Edelsmeden begint vanaf 20 januari 2020 en eindigt op 24 februari 2020. De cursussen zijn elke maandag om 09:30 tot en met 12:30.

Deze cursus is helaas vol of al gestart. Daarom kan je helaas niet inschrijven.