Edelsmeden basiscursus

Edelsmeden basiscursus

Altijd al sieraden willen maken zoals een goudsmid? Dan is hier je kans om een indruk te krijgen van dit mooie beroep en aan de slag te gaan om jouw eigen sieraden te maken. Het lesprogramma is zo opgebouwd dat je wordt begeleid in het vervaardigen van jouw eigen ideeën of kunt kiezen uit vele voorbeelden. Op deze manier leer je de basistechnieken van het edelsmeden. Aan bod komen het ontwerpen, optekenen, meten, zagen, vijlen, vormen, solderen en polijsten van non-ferro metaal om zo sieraden te maken zoals ringen, armbanden, oorbellen, hangers en colliers. Omdat dit een beroep is dat met veel vallen en opstaan eigengemaakt wordt, werken we nog niet met goud of zilver. Alle sieraden in deze cursus zullen uit alpaca (zilverkleurig), messing (goudkleurig) en/of koper vervaardigd worden. De cursus wordt gegeven door verschillende goudsmeden en ontwerpers die ook als vak-vrijwilliger werken bij de buurtwerkplaatsen. Voor deze cursus is geen voorkennis nodig van het vak. 

Na het volgen van de cursus heb je voldoende kennis en vaardigheden in de vingers om verder te werken in de werkplaats Sieraden/Edelsmeden en heb je een stevige basis om je verder te ontwikkelen en het ambacht uit te oefenen. Met het lidmaatschap heb je vrije toegang tot de werkplaats om hier verder mee aan de slag te gaan. 

Cursusinfo
Waar Sieraden
Docent Marianne van Driest
Wanneer 2 februari t/m 22 maart
Tijd 13:30 - 16:30
Aantal lessen 8
Open plaatsen vol
Prijs € 155,-

De genoemde cursuskosten zijn exclusief verplicht lidmaatschap van € 25,- per persoon per kwartaal.

 

De cursus Edelsmeden basiscursus begint vanaf 2 februari 2024 en eindigt op 22 maart 2024. De cursussen zijn elke vrijdag om 13:30 tot en met 16:30.

Deze cursus is helaas vol of al gestart. Daarom kan je helaas niet inschrijven.