Glass eye, ontwerpprogramma voor Tiffany en Glas in lood

Glass eye, ontwerpprogramma voor Tiffany en Glas in lood

Glass Eye 2000 is een software tekenprogramma met ook een 3D functionaliteit dat speciaal ontwikkeld is om glas in lood patronen en Tiffany ontwerpen te tekenen en/of te bewerken. In deze cursus die in het computerlokaal gegeven wordt, leer je het hele programma zodat je daarna een goede werktekening als onderlegger hebt om in glas in lood of Tiffany te maken. Ontwerpen op de computer bespaart veel tijd en met een goede beheersing van het programma is het eenvoudig om een werktekening te maken. Het programma wordt duidelijk uitgelegd met een beamer en je doet actief mee met een cursus computer. ​De cursus is logisch opgebouwd en je leert de vele mogelijkheden die het programma biedt te gebruiken. 

De mogelijkheden van Glass Eye zijn:

·  Glass Eye 2000 berekent de maten van alle vlakken van een tekening en nummert deze automatisch. Dit bespaart je veel tijd en rekenwerk als een glas in lood raam exacte afmetingen moet hebben bv. voor het plaatsen in een sponning.

·  de ontwerptekening kan aangepast worden aan iedere gewenste afmeting en geheel of gedeeltelijk worden afgedrukt op ware grootte van A4 tot A0. Een uitgeknipte werktekening of delen daarvan kunnen als sjablonen worden gebruikt om het glas te snijden.

·  het programma berekent precies hoeveel loodprofielen, tin en glas van elke soort je nodig hebt en hoeveel dit kost.

·  je kunt snel zien wat het resultaat is van andere glassoorten, kleuren, lijnkeuze of loodprofielbreedte.

·  je kunt een afbeelding importeren, die overtrekken en/of veranderen voor een eigen patroon.

·  je kunt het ontwerp opslaan als jpg bestand

·  er is een bibliotheek met veel makkelijke en moeilijke patronen die je kunt gebruiken en kunt veranderen.

Voor Glass Eye zijn geen echte teken kwaliteiten nodig om een ontwerp te maken. Enige computervaardigheid en kennis van Windows is wel gewenst. Een op de cursus afgestemde handleiding dat als naslagwerk dient, is bij de prijs inbegrepen. Na afloop van de cursus kun je verder gaan met het ontwerpen van eigen projecten in de werkplaats. 

Docent: Désirée Dreissen

Cursusinfo
Waar Glas
Docent Desiree Dreissen
Wanneer 12 april t/m 10 mei
Tijd 09:30 - 12:00
Aantal lessen 5
Open plaatsen 4
Prijs € 100,-

De genoemde cursuskosten zijn exclusief verplicht lidmaatschap van € 25,- per persoon per kwartaal.

 

De cursus Glass eye, ontwerpprogramma voor Tiffany en Glas in lood begint vanaf 12 april 2024 en eindigt op 10 mei 2024. De cursussen zijn elke vrijdag om 09:30 tot en met 12:00.

Annuleren