3D tekenen en printen

3D tekenen en printen

Wil je jouw eigen speelgoed maken, een mal ontwerpen of heb je een prototype nodig van het één of ander? Dat kan allemaal met 3D printen. Ook kun je zelf reserve-onderdelen voor in huis maken, kun je bedels en sieraden maken, of een vaasje, een fotolijst, meubelbeslag of rare ophanghaakjes voor die saaie muur in de gang.   

Door middel van moderne 3D software is het mogelijk eigen gedetailleerde objecten te bouwen. Deze objecten kun je in 3D bekijken op de computer om het vervolgens in 3D uit te printen. In deze cursus leer je de basis van zowel het 3D ontwerpen als het daadwerkelijke printen van het object. Hiervoor is geen voorkennis nodig, iedereen kan meedoen om te ontdekken hoe het 3D printen in zijn werk gaat en gaat na de cursus met het zelf ontworpen object naar huis.

3D printen begint bij het ontwerpen: je creërt je gewenste object in het softwareprogramma. Daarna leer je de technische voorbereidingen voor het printen. Hierdoor kun je na afloop van de cursus vaker in de werkplaats aan de slag met het maken van 3D objecten. Stapsgewijs komen we in de cursus aan bij het eindresultaat: jouw eigen ontwerp, 3D geprint. 

Software: Tinkercad (AutoDesk)

Cursusinfo
Waar Computers
Docent Ruud Korthof
Wanneer 2 november t/m 30 november
Tijd 09:30 - 12:30
Aantal lessen 5
Open plaatsen 5
Prijs € 105,-

De genoemde cursuskosten zijn exclusief verplicht lidmaatschap van € 22,- per persoon per kwartaal.

 

De cursus 3D tekenen en printen begint vanaf 2 november 2022 en eindigt op 30 november 2022. De cursussen zijn elke woensdag om 09:30 tot en met 12:30.

Annuleren