3D Ontwerpen & Printen

3D Ontwerpen & Printen

Cursus 3D Tekenen: In deze cursus leer je vlot in 3D ontwerpen & printen. Door middel van moderne 3D software is het mogelijk eigen gedetailleerde objecten te bouwen en in 3D te bekijken op het scherm van de computer. Zet er een 3D-printer naast en je kunt het ook daadwerkelijk realiseren.

Snel een prototype nodig als voorstudie voor je creatieve uiting? Wil je jouw eigen speelgoed of bijvoorbeeld een mal maken? Fabriceer eens zelf die reserve-onderdelen voor in huis, die je nergens meer kunt bestellen.

Het begint allemaal met objecten creëren en modelleren in het softwareprogramma. Daarna zullen we de print gaan voorbereiden en hierbij controleren we de mogelijkheden van je ontwerp in combinatie met de printer. Vervolgens leer je een STL-bestand genereren en met dit bestand sturen we de printer aan het fysiek te maken met behulp van gesmolten draad (filament).

Software: Tinkercad (AutoDesk)

Printer: Prusa i3

Cursusinfo
Waar Computers
Wanneer 6 september t/m 04 oktober
Tijd 13:30 - 16:30
Aantal lessen 5
Open plaatsen 5
Prijs € 110,-

De genoemde cursuskosten zijn exclusief verplicht lidmaatschap van € 22,- per persoon per kwartaal.

 

De cursus 3D Ontwerpen & Printen begint vanaf 6 september 2021 en eindigt op 04 oktober 2021. De cursussen zijn elke maandag om 13:30 tot en met 16:30.

Annuleren